FW1: De racefiets die alles kan

Florian: ‘Dit frame inspireerde mij tot een lichte snelle fiets waarmee je ook op vakantie kan.’

Het was de bedoeling om niet een onetrick pony te bouwen, zo’n fiets waar je alleen mee kan racen of alleen de kinderen mee weg kan brengen. Ik wilde een fiets die het midden houdt tussen race- en stadsfiets. Dat is heel goed gelukt, hij gaat supersnel, is erg licht en stabiel maar je kan wel je tasje achterop hangen. De zilver metallic lak is een eyecatcher zonder enorm op te vallen.

Het frame is een aluminium Giant Canyon, bekend om licht gewicht zonder verlies van stijfheid en een sportieve zit. Op deze basis is een toer/vakantiefiets gebouwd. De kleur is metallic zilver. De versnellingen en naven zijn de complete Shimano LX groep, die combineert de souplesse van de racefietsonderdelen met de tandwiel verhoudingen van mountainbikeonderdelen. Dat maakt hem ideaal voor een fietstocht door de heuvels. De remmen zijn magura HS33, dit is het topmodel van magura.

Je bedient ze met twee vingers maar het remt heeeeeeel goed. De wielen zijn een combinatie van racefiets en stadsfiets onderdelen. Dit levert een zeer snelle en lichtsturende fiets zonder dat het zo hard en stuiterend gaat rijden als een racefiets. De koplamp is een B&M EYC deze levert 70 Lux waardoor je zelfs midden in de nacht en zonder straatverlichting alles goed kan zien.

Deze fiets is inmiddels verkocht.

 

<<terug

Freek's Fietsenmakerij