Custom Bicycles

Freek & Florian Special; de Custom Bicycle

Wat doet een fietsenmaker als er tijd over is? Dan bouwt hij een fiets! Ter ere van onze eerste verjaardag bouwde Freek onze eerste eigen special; de FP1. En dat smaakt naar meer…. Dus bouwde Florian de FW1 en zijn de FP2 en FW2 al onderweg!

Onze eigen custom bicycles; gemaakt met een extra portie liefde, vakmanschap en aandacht. Nu te koop of op maat gemaakt!

Wij zijn altijd op zoek naar uitdagingen, nieuwe dingen testen, rare fietsen uit elkaar halen om te kijken hoe ze werken. De ultieme uitdaging is zelf een fiets bouwen. En dat hebben we gedaan. FP1 is dé fiets voor iemand die een unieke fiets met veel karakter zoekt. De FW1 is speciaal voor de avonturier die snel wil fietsen, een échte kilometervreter. Inmiddels zijn we al op weg naar de FP2 en FW2

Het start met een frame

Het begint bij een bestaand frame. We kunnen zelf frames gaan bouwen maar dat is niet wat wij leuk vinden, bovendien is het heel duur omdat er zware machines voor aangeschaft moeten worden. Leuker en makkelijker is om een bestaand frame te pakken waarvan je weet wat de eigenschappen zijn en die opnieuw te gebruiken. Een gedegen frame kan tientallen jaren meegaan zolang hij niet verroest, daarom worden onze fietsen gestraald en opnieuw in de poedercoating gezet.

En dat mixen we met techniek & vakmanschap

Daarna komt het neer op vakmanschap, improvisatie en creatie. We gaan uit van het frame: is het snel, licht of stevig? En hebben we misschien een gaaf stuur? Het ingewikkeldste is om al je wilde plannen om te bouwen naar een échte rijdende fiets. Het laten samenwerken van alle techniek is het moeilijkste en leerzaamste deel, ook voor ons. Want dit vraagt het uiterste van onze ambacht. Het is een puzzel die technisch moet kloppen, er mooi moet uitzien en -niet onbelangrijk- het doel niet uit het oog verliest. Je wilt toch uiteindelijk een fijne fiets waar je prettig op kunt fietsen.

Nu in de winkel

FP2

Verkocht

Freek's Fietsenmakerij