Jouw nieuwe fiets

Nieuwe fiets

Goedkoop is duurkoop

Als je online zoekt zie je veel goedkope fietsen. Maar pas op! Dat zijn ze niet. Steeds vaker zien we goedkoop gekochte fietsen bij ons binnenkomen met flinke gebreken. In deze online prijzenoorlog leveren fabrikanten in op de kwaliteit. En dat maakt het onderhoud schrikbarend duur.

Een fiets is geen wegwerp product

Binnen drie jaar zijn nieuwe fietsen vaak barrels. Door gebrek aan vakmanschap bij de aflevering en tijdens de productie. Zo kan het zo maar zijn dat je een fiets van €300 koopt en je na een half jaar de remmen al moet vervangen. Dat kost je dan zomaar €75. Daar schrik je dan best van. En terecht. Dit soort kosten zouden niet zo snel moeten komen.

Fietsen wordt zo steeds minder leuk

Een slechte fiets is gewoon minder fijn om op te fietsen, hij gaat zwaarder, je remt slechter, het rammelt de hele tijd. Dus fietsen wordt minder leuk. En dat is zeker niet de bedoeling! Ik vrees dat we steeds slechtere fietsen gaan rijden, het dus steeds minder leuk gaan vinden en dus minder gaan fietsen of eerder de auto pakken. Het alternatief, een Koga F-serie of Santos fiets, is zeker hoogwaardiger in kwaliteit maar daar lopen de prijzen weer zo exorbitant hoog op. Die fietsen zijn eigenlijk veel duurder dan nodig is.

Onze fietsen: betaalbaar en sterk

  • Wij willen goede fietsen die lang mee gaan en die fijn fietsen.
  • Wij willen betaalbare fietsen aanbieden
  • Wij willen Semi-custom fietsen aanbieden.

Onze fietsen zijn betaalbaar in aanschaf én in onderhoud omdat we stevige en betrouwbare materialen gebruiken. Wij doen niet aan designer onderdeeltjes die een fortuin kosten bij vervanging.

Elke fiets wordt samengesteld in samenspraak met de klant. We kijken welk model fijn fietst en wat je mooi vindt. Samen passen we nog wat details aan zoals dragers voor mama’s of een sterke koplamp. En ook de kleur mag je uiteraard zelf kiezen.

Kom langs en laat je verrassen

Wij hebben het voorwerk gedaan voor jou en een keuze gemaakt in het oerwoud van fietsen die je online kunt vinden. Onze merken zijn altijd hoogwaardig in kwaliteit, het liefst passen we ze aan op jouw levensstijl en natuurlijk betaalbaar. Kom vooral langs om te kijken wat we hebben staan!

 

Contoura

Dit is ons luxe (en toch betaalbare!) merk. Mooi, strak, luxe en toch degelijk. En je hebt een enorme keus aan specificaties! De modellen hebben verschillende opties voor versnellingen en nog meer keuze qua kleur. Online kunnen we elke fiets helemaal op jouw lijf ontwerpen. Heb je keuzestress? Kom dan langs, in de winkel hebben we 5 types Contoura’s staan.

Fe-4, Stalen frame, Simpel en strak voor een tijdloze fiets.

Al-2, Aluminium frame, Moderne looks, Lichtgewicht

Fe-10, Een lekker sportieve fiets, goed om door de stad te rijden maar deze fiets neemt net zo makkelijk de bepakking mee voor een lange tocht of fietsvakantie.

Al-12, Superlichte en snelle stadsfiets. Gemaakt voor de beklimmingen in Oosterbeek.

Li-4 De elektrische fiets van Contoura. Met Shimano E5000 of E6100 motor. Rijdt strak en soepel.

Meer over Contoura: www.contoura.de

Stel zelf je droomfiets samen: HIER

 

Brennabor

Meer over Brennabor: HIER

 

Azor

De Azor-fietsen komen wat ons betreft het dichtste bij ‘onverwoestbaar azor fietsvoor een redelijke prijs’. We krijgen regelmatig de opmerking: de fietsen zijn toch niet meer zo goed als vroeger, alles breekt af en begint zomaar te roesten….

JAWEL!!! Die van AZOR dus wel, ze zijn zelfs beter geworden. Azor is de enige fietsfabrikant die ook de binnenkant van het frame lakt, die een zoutbad heeft staan om onze pekelwinters na te bootsen, die met een stuk hout test of de koplampen heel blijven. Dit zijn de fietsen zoals een degelijke Hollandsche fiets bedoeld is (met SCH inderdaad ja). Verkrijgbaar vanaf €550 is het ook nog eens prima betaalbaar.

Azor maakt ook hele fijne uitzonderingsfietsen. Dus heb je speciale wensen omdat je drie kinderen wilt vervoeren op de fiets? Dat kan! Ben je lang, stevig, onhandig of een combinatie van die allemaal? Geen punt. Wij hebben een oplossing

Ook van de Azor vind je bij ons in de winkel enkele voorbeelden:

  • Schelde Flevo frame: Stevig met stalen spatborden en een stadsframe is dit een fijne fiets die een hele schooljeugd meegaat of waarop je jarenlang boodschappen kan doen in de stad.
  • Schiermonnikoog Alu-Oma: Iedereen wil die hippe Cortina U serie fietsen met dikke banden. Wij hebben die ook maar dan degelijk.

Meer over Azor: www.azor.nl

Digitale folder: HIER

Azor configurator: Stel je eigen fiets samen HIER

 

Bakfiets.nl

De oplossing voor het vervoer van kinderen en aanverwante artikelen. Ik heb thuis 2 kleine kinderen en ik kan niet meer zonder bakfiets. Hier in het heuvelige Oosterbeek raad ik een elektrische variant aan. Je hebt dan geen auto meer nodig om naar de dierentuin te rijden of de stad in te gaan. Kom vooral even langs om onze elektrische bakfiets te testen.

Meer over Bakfiets.nl: www.bakfiets.nl

Digitale folder: HIER

 

Reparatie en onderhoud

Freek's Fietsenmakerij